Interreg

Zarándokélmények a határtérségben

A zarándoklatok különböző helyekről indulnak, az országban több szakaszon várják az érdeklődőket.

2021.08.06 10:13ma.hu

Nyolcadik éve már, hogy minden évben a Nagyboldogasszony ünnepekor zarándokok ezrei indulnak el a Mária Úton. Teszik ezt évről évre egyre többen, hirdetve a zarándoklás régi-új hagyományát itthon és külföldön egyaránt.Az idei évbe is útnak indulnak a zarándokok az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap alkalmával, és az idei évben a Mária Út Egyesület és az önkéntesei szolgálata mögött komoly egy nagyon komoly szándék áll: az,hogy megmutassák a zarándoklásban rejlő ajándékokat és lehetőséget biztosítsanak az érdeklődők számára, valamint, hogy mindenki elindulhasson saját útján és persze, hogy a Szent József évhez csatlakozva a férfiak családban betöltött szerepének megerősödéséért járjanak közösen az úton.

A zarándoklatok különböző helyekről indulnak, az országban több szakaszon várják az érdeklődőket. Itt kiemelnénk a Dorog – Péliföldszentkereszt, valamint Esztergom – Márianosztra szakaszt, hiszen ezeket a 2020 évben egy Interreg projekt keretében hívta életre az egyesület, és az idei évben is számos új, valamint gyakorlott zarándok jelezte részvételi szándékát. Ezeken kívül meg indítanak zarándoklatokat Ausztriában, Erdélyben, de a Felvidéken és délvidéken is egyaránt.

„Még ki sem kerültek a hivatalos meghívók, de már jó előre jelzetek a szakaszvezetőink, hogy a két új szakaszra már jelentkeztek és örömmel jönnének, és mi ennek természetesen nagyon-nagyon örülünk! Hiszen mi más mutathatná meg jobban az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap igazi, közösségformáló és közösségteremtő erejét. És természetesen várunk mindenkit nagy szeretettel a dédpapákért, nagyapákért, az apákért és nevelő apákért, a fiútestvérekért, nagybácsikért, vagy a család bármely olyan férfi tagjáért, akik családjuk iránt szeretettel viseltetnek.”

Akik még nem tették meg, de szeretnének csatlakozni a 2021. augusztus 15-én induló zarándoklatok valamelyikéhez, az info@mariaut.hu e-mail címen megtehetik, további információkat pedig az 1Úton weboldalán tájékozódhatnak.

Szponzorált tartalom, amely nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

www.skhu.eu
www.rdvegtc-spf.eu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.