Kultúra

Több mint 300 ezer dollárért árverezték el a Számkivetett című film röplabdáját

A híres kelléket eleve úgy készítették, hogy megviseltnek tűnjön, hiszen hosszú időt töltött vízben.

2021.11.11 15:28MTI

A Számkivetett című film röplabdája, amelyet a Tom Hanks alakította főszereplő Wilsonnak nevezett el, 308 ezer dollárért (98,1 millió forint) kelt el egy árverésen - számolt be róla a BBC hírportálja.

A 2000-ben bemutatott filmben Hanks egy repülőbaleset egyetlen túlélőjeként egy lakatlan szigetre kerül, a röplabda, melyet Wilsonnak nevez el, egyetlen "társa".

A híres kelléket eleve úgy készítették, hogy megviseltnek tűnjön, hiszen hosszú időt töltött vízben - közölte az árverést szervező Prop Store auckiósház.

Az aukciósház "erősen megviselt, elnyűttre, piszkosra megfestett" külsejűnek írta le a labdát, amelyre a főhős egy barna arcot rajzolt, a tetejét feltépte, dohányszárakat tűzött bele, hogy úgy nézzen ki, mintha a fejhez haj tartozna.

A röplabda a több mint 1100 filmes relikvia egyike volt, amelyet a Prop Store értékesített. A manóruha, amelyet Will Ferrer viselt a 2003-as Mi a manó? című filmben, 235 ezer dollárért, a becsült ár több mint tízszereséért talált gazdára a kedden kezdődött árverésen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.