Gyász

Elhunyt a Szex és New York egyik sztárja

Willie Garson 57 éves volt, hasnyálmirigyrákban szenvedett.

2021.09.22 10:29MTI

Elhunyt a Szex és New York című amerikai tévésorozat egyik sztárja, Willie Garson. A halálhírt fia jelentette be kedden a közösségi médiában.

Amerikai médiaértesülések szerint az 57 éves színész hasnyálmirigyrákban halt meg.

Garson az HBO-sorozatban a Sarah Jessica Parker által alakított Carrie Bradshaw bizalmas barátját játszotta. Legutóbb pedig a széria folytatásában, az And Just Like That című minisorozatban alakította a szerepet.

A színészt A nagy svindli című szériában is sokan látták, amelyben a szélhámos Mozzie-t játszotta - emlékeztet a BBC News.

Willie Garson New Jerseyben született 1964-ben, színművészetet tanult, és a Yale drámaiskolájában szerzett diplomát. A nyolcvanas években kisebb tévészerepekkel indult pályafutása, egyebek mellett a Cheers és a Családi kötelék című produkciókban dolgozott. A kilencvenes években az X-aktákban, a Melrose Place, a New York rendőrei és a Jóbarátok című sorozatban is játszott.

Az 1998-ban indult Szex és New Yorkban Stanford Blatch szerepét alakította, és a szériából készült két mozifilmben is eljátszotta a karaktert.

Mario Cantone, aki együtt dolgozott vele a sorozatban, az Instagramon búcsúzott a színésztől. "Le vagyok sújtva, mélységesen elszomorított a hír. Az istenek ajándéka voltál" - fogalmazott.

Cynthia Nixon, aki Miranda Hobbest alakította a népszerű sorozatban, a közösségi médiában felidézte, hogy Garsont minden kollégája szerette, jó volt vele dolgozni. "Végtelenül mulatságos volt a kamera előtt és az életben is. Fényt hozott, barát volt és kifogyhatatlanul adomázott a szakmáról" - írta.

A Szex és New York, valamint az And Just Like That executive producere, Michael Patrick King felidézte, hogy Garson még betegen is dolgozott.

A filmvásznon az Idétlen időkig, a Keresd a nőt vagy a Szívem csücskei című vígjátékokban szintén láthatta a közönség.

Garson az örökbefogadás egyik szószólója volt, 2009-ben fogadta örökbe fiát, Nathent, aki az Instagramon búcsúztatta.

"Nagyon örülök, hogy megosztottad velem a kalandjaidat, és hogy ennyi mindent elértél. Büszke vagyok rád. Mindig szeretni foglak, de azt hiszem, itt az ideje, hogy egyedül indulj el egy kalandra" - írta a fia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.