11,24 millió, és az ágy fölé rakhatta volna Ön is

Áron alul kelt el egy Monet-festmény Londonban

A Christie's szerdai impresszionista és modern művészeti árverése szép eredménnyel zárult, de a legértékesebb darab, egy Monet-festmény a becsült árnál jóval olcsóbban kelt el.

2009.02.05 14:54MTI

A Dans la Prairie című képet, amely 1876-ban került ki Claude Monet keze alól, előzetesen 15 millió fontra (5 milliárd forint) taksálták a londoni árverési ház szakértői, ám végül már 11,24 millió fontnál (3,8 milliárd forint) lecsapott a kalapács.

A festmény Monet feleségét ábrázolja, aki egy vadvirágos mezőn heverészve olvas
- írta a BBC hírszolgálata.

A Christie's értékelése szerint a szerdai árverési nap ugyan okozott némi csalódást, de összesen több mint 63 millió fontos (21 milliárd forint) bevételével nem maradt el a várakozásoktól. Amedeo Modigliani Les Deux Filles című dupla portréjáért például csaknem kétszer annyit - 6,5 millió fontot (2,2 milliárd forint) - fizettek, mint amennyire előzőleg tartották a képet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.