Oscar-díj

Az Elah völgyében áprilisban kerül a magyar mozikba

Magyarországon az április 3-án kezdődő Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be az Elah völgyében című amerikai filmet, amelynek főszereplőjét, Tommy Lee Jonest Oscar-díjra jelölték - tájékoztatta Kiss Zsuzska, a forgalmazó pr-menedzsere szerdán az MTI-t.

2008.01.23 14:05MTI

Közlése szerint a magyarországi mozikban április 10-től játsszák majd az iraki háborúról szóló alkotást. "Tommy Lee Jones Irakban rejtélyes módon eltűnt fia után nyomoz. Egykor ő is a hadsereg rendésze volt, de rendszerbe vetett hite megdőlni készül, amikor kutatása közben feltűnő ellenállásokba ütközik" - olvasható az SPI International Magyarország összegzésében.

A forgalmazó felhívta a figyelmet arra: Elah völgye az a bibliai hely, "ahol a kicsi, azaz Dávid legyőzte a nagyot, Góliátot". A filmben Tommy Lee Jonesnak a hadsereggel folytatott küzdelemben segítségére van felesége, akit Susan Sarandon játszik, valamint egy rendőrnyomozó, akit a Charlize Theron testesít meg. Az Amerikai Filmakadémia kedden hozta nyilvánosságra az idei, immár 80. Oscar-díj jelöltjeit.

A legjobb férfi főszereplőnek járó szobrocskáért Tommy Lee Jones mellett George Clooney, Daniel Day-Lewis, Johnny Depp és Viggo Mortensen van versenyben. Az Elah völgyében (In The Valley of Elah) című film magyarországi forgalmazója azt is közölte: Tommy Lee Jones kedden élete harmadik Oscar-jelölését kapta meg. Először 1992-ben, a JFK - A nyitott dosszié című filmért jelölték a legrangosabb díjra, ám a szobrot csak két évvel később, a Szökevényért vehette át. Míg a fenti alkotásokban mellékszereplő volt, az idén a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjra lett esélyes.

A film rendezője és forgatókönyvének írója Paul Haggis, akinek a nevéhez egyebek mellett olyan filmek fűződnek, mint a 2006-ban Oscar-díjjal jutalmazott Ütközések, vagy a Millió dolláros bébi, a Casino Royale és a Levelek Ivo Dzsimáról forgatókönyve.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.