Koronavírus-járvány

Női kézilabda Eb-selejtező - A spanyolokkal is összekerült a magyar válogatott

A selejtező első és második fordulója októberben lesz, a többi mérkőzést jövő márciusban és áprilisban játsszák.

2021.03.26 01:30MTI

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott Spanyolországgal, Szlovákiával és egy előselejtezős csapattal találkozik a jövő novemberi Európa-bajnokság selejtezőcsoportjában.

A magyar együttes a csütörtöki, bécsi sorsoláson a második kalapból az 5. csoportba került. Az első kalapból a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, a harmadikból Szlovákiát, a negyedikből pedig az előselejtező 1. csoportjának győztesét kapta, amely a Portugália, Koszovó, Luxemburg, Ciprus négyesből kerül ki. Az előselejtezőt május 31. és június 6. között rendezik.

A selejtező első és második fordulója októberben lesz, a többi mérkőzést jövő márciusban és áprilisban játsszák.

Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut ki a 2022. november 4-20. között sorra kerülő tornára, amelyen Norvégia a címvédő, Szlovénia, Észak-Macedónia és Montenegró pedig a házigazda jogán szerepel majd. Ez lesz az utolsó női Európa-bajnokság 16 válogatott részvételével, a 2024-es magyar-osztrák-svájci közös rendezésű tornán már 24-es lesz a mezőny.

A jövő novemberi lesz a 15. női Európa-bajnokság, a magyar válogatott eddig az összesen szerepelt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.