Kultúra

Golden Globe-díj - A nomádok földje és a Borat utólagos mozifilm kapta a fődíjat

A drámai kategóriában A nomádok földje, a vígjáték vagy musical mezőnyben a Borat utólagos mozifilm kapta a legjobb film díját a vasárnap megrendezett 78. Golden Globe-díjátadó ceremónián.

2021.03.01 07:52MTI

A pandémia miatt virtuálisan, Los Angelesből és New Yorkból jelentkező gálán A nomádok földjét rendező kínai származású Chloé Zhao elnyerte a legjobb rendezőnek járó Golden Globe-díjat is. Zhao Barbra Sterisand nyolcvanas évekbeli győzelme után a második nő, aki a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetségétől (HFPA) megkapta a legjobb rendező díját. Egyúttal ő az első ázsiai származású női győztes ebben a kategóriában.

"Számomra A nomádok földje a gyász és a gyógyítás zarándoklata" - mondta Zhao a filmjéről, amiben Frances McDormand egy férje halála után a furgonjába költöző, és Amerikát átszelő özvegyet alakít.

"Mindenkinek szól, aki életének egy pontján átélte ezt a nehéz és gyönyörű utat. Nem búcsúzunk. Azt mondjuk: viszlát az úton" - üzente.

A Borat utólagos mozifilm a vígjáték vagy musical mezőny fődíját vitte el. A film főszereplője, Sacha Baron Cohen, aki a szatíra forgatókönyvét is jegyzi, a legjobb vígjáték vagy musical színész díját szerezte meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.