Kultúra

A MagyarJazz.hu közzétette az idei legjobbak listáját

A Modern Art Orchestra lett az év dzsessz-zenekara, Oláh Kálmán az év dzsessz-zeneszerzője, a Lukács Miklós Cimbiózis albuma pedig az év lemeze a MagyarJazz.hu szakmai szavazásán.

2020.11.26 22:30MTI

A két éve indult MagyarJazz.hu internetes portál először hirdette meg szakmai és közönségszavazását, összesen tizenkilenc kategóriában az év legkiválóbb hazai dzsesszmuzsikusait keresve. A most közzétett szakmai szavazás a szerkesztőség tíz tagjának véleményét tükrözi - közölték a szervezők az MTI-vel.

A második körben a közönség is szavazhat, a dzsesszrajongók december 27-ig a portálon található űrlap segítségével adhatják le voksukat a közzétett listán található jelöltekre, kategóriánként egy művészre. A közönségszavazás eredményét 2021. január 1-jén hirdetik ki.

A szakmai voksolás eredményeként az év magyar jazzalbuma a Lukács Miklós Cimbiózis Trio Music from the Solitude of Timeless Minutes című albuma lett, amely a BMC Records gondozásában jelent meg. Az év jazz-zenekarának a Modern Art Orchestrát, az év jazzénekesének Winand Gábort, az év jazzénekesnőjének Hajdu Klárát, az év fiatal (30 év alatti) jazzelőadójának Oláh Krisztiánt választották.

Az év jazz-zongoristája Oláh Kálmán, az év jazzbillentyűse, orgonistája Oláh Tzumo Árpád, az év jazzgitárosa Juhász Gábor, az év jazzbőgőse Orbán György, az év jazzbasszusgitárosa Lattmann Béla lett. A szaxofonosok között Ávéd János, a rézfúvósoknál Fekete-Kovács Kornél, az egyéb jazzfúvósok sorában Dresch Mihály (fuhun) győzött, a legjobb különleges jazzhangszeresnek a cimbalmos Lukács Miklóst, a legjobb dobosnak Balázs Elemért, a legjobb ütőhangszeresnek Dés Andrást találták.

Az év jazz-zeneszerzője kategóriát Oláh Kálmán nyerte, a hangszerelők között Fekete-Kovács Kornél, az elektronikus zenei médiaművészek között pedig Oláh Tzumo Árpád végzett a szakmai szavazás élén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.