Kultúra

John Lennon emlékére kék színben világít az Empire State Building

Az épületen emellett a békejel is láthatóvá vált péntekre virradó éjjel.

2020.10.09 15:51MTI

John Lennon emlékére kék színben világít a New York-i Empire State Building: az 1980-ban megölt világhírű zenész pénteken lenne 80 éves.

Az épületen emellett a békejel is láthatóvá vált péntekre virradó éjjel.

Az 1940-ben Liverpoolban született zenész a Beatles zenekarral, majd később szólózenészként is a zene történelmének meghatározó személyisége volt. John Lennont negyven éve, 1980. december 8-án, manhattani lakása előtt lőtte agyon Mark Chapman. A zenész és felesége, Yoko Ono éppen a limuzinjukból szálltak ki, amikor Chapman öt lövést adott le a neki háttal álló Lennonra, akit négy golyó talált el, és a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Chapman azóta is börtönben van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.