Kult

Benkő László: Soha nem tudhatom, hogy mikor tolnak be újra a műtőbe

Benkő Lászlót jelenleg otthonában látogatja az orvosa. A koronavírus is nagy veszélyt jelent a zenész számára, ám jelenleg vizesedő tüdeje okozza a legnagyobb gondot.

2020.10.09 09:14ma.hu

Az Omega billentyűsét az elmúlt években többször is kórházban kezelték. Nemrég rohammentővel szállították a kórházba, mert bevizesedett a tüdeje. Akkor leszívták a felgyülemlő folyadékot, a probléma azonban máig nem múlt el, és a koronavírus-helyzet sem segít a kezelésében.

A zenész a Ripostnak elmondta, ha nem muszáj, nem jár be a kórházba, de azt is bevallotta, hogy mindennap máshogy érzi magát.

"Jelenleg nagyon változó a helyzet. Van, amikor mindent csinálhatok, és van, hogy az orvos rám parancsol, hogy nem mehetek sehova. Egyelőre a rákon túl vagyok, de a kezelések mellékhatásai miatt vizesedik a tüdőm. Már többször leszívták a folyadékot, most azon dolgozunk, hogy gyógyszerek nélkül a szervezetem saját maga győzze le ezt az állapotot. Egyszer jobban vagyok, máskor rosszabbul, soha nem tudhatom, hogy mikor tolnak be újra a műtőbe. Megesett már párszor, hogy csak kontrollra mentem be a rendelőbe, és a vizsgálat végén közölték, hogy vetkőzzek, és már tolnak is a műtőbe" - mondta a zenész, aki évek óta betegeskedik, és bár lelkileg is nagyon megviseli ez az állapot, nem hajlandó feladni.

A legnagyobb erőt az a gondolat adja számára, hogy hamarosan ismét színpadra állhat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.