Kultúra

Az autós mozikban bemutatott filmek is nevezhetők az Oscar-díjra

A moziban nem forgalmazott, kizárólag streamingszolgáltatással bemutatott filmek is nevezhetők, amennyiben bizonyos határidőn belül feltöltik őket az Academy Screening Room elnevezésű platformra

2020.10.08 16:52MTI

Az autós mozikban bemutatott filmek is nevezhetők az idei Oscar-díjra - közölte csütörtökön az amerikai filmakadémia.

A testület már áprilisban bejelentette a 93. díjátadóra vonatkozó változtatások egy részét. Ezek értelmében a moziban nem forgalmazott, kizárólag streamingszolgáltatással bemutatott filmek is nevezhetők, amennyiben bizonyos határidőn belül feltöltik őket az Academy Screening Room elnevezésű platformra - olvasható a Variety című filmes portálon.

A filmszínházakban debütáló alkotások esetében teljesülnie kell, hogy legalább hét napig műsoron kell lenniük a nevezési feltételekben foglalt hat város - Los Angeles, New York, San Francisco, Chicago, Miami vagy Atlanta - valamelyikében, legkevesebb napi három vetítéssel.

A most bejelentett változtatás szerint azok a filmek is nevezhetők, amelyeket ezen városok autós mozijaiban mutatnak be, ugyanakkor esetükben elegendő a napi egy vetítési időpont.

A 93. Oscar-gálát 2021. április 25-én rendezik meg Los Angelesben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.