Gyász

Elhunyt Eddie Van Halen

A legendás rockgitáros 65 éves volt.

2020.10.07 07:18MTI

Meghalt 65 éves korában Edward Lodewijk Van Halen, közismert nevén Eddie Van Halen legendás rockgitáros - közölte kedden a fia a Twitteren.

"Nem tudom elhinni, hogy ezt írom, de apám, Edward Lodewijk Van Halen reggel elveszítette hosszú és kimerítő harcát a rákkal" - írta Wolfgang Van Halen. "A legjobb apa volt, akit csak kívánhattam. Minden egyes pillanat, amelyet megoszthattam vele a színpadon és azon kívül, ajándék volt" - tette hozzá.

A holland származású rockzenész azonos nevű együttese, a Van Halen az 1980-as évek egyik legnépszerűbb rock zenekara volt. Az együttest Eddie és testvére, Alex a korai 1970-es években alapították Los Angelesben. A zenekar első lemezét 1978-ban adta ki, amellyel hatalmas sikert aratott.

A virtuóz gitárszólóiról ismert Eddie Van Halen legismertebb számai a Jump, a Panama és a Hot for Teacher címűek. A Van Halent 2007-ben beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

A Rolling Stone magazin Eddie Van Halent nyolcadik helyen tartja számon a világ száz legjobb gitárosának a listáján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.