Koronavírus-járvány

Kiállítók nélkül tartják meg a Frankfurti Könyvvásárt

Az utazási korlátozások miatt számos ország, köztük a díszvendég Kanada egyáltalán nem tud megjelenni.

2020.09.09 20:30MTI

A koronavírus-világjárvány miatt kiállítók nélkül tartják meg a Frankfurti Könyvvásárt - közölték kedden a szervezők.

A Frankfurti Könyvvásár nemcsak a világ legnagyobb könyvszakmai találkozója, hanem "állandóan fejlődő, élő, agilis és alkalmazkodó képes vállalkozás", ami azt is jelenti, hogy az idén az eddigi legfőbb eleme, a nemzeti és kiadói standokból álló több ezer négyzetméteres kiállítás nélkül rendezik meg.

Az utazási korlátozások miatt számos ország, köztük a díszvendég Kanada egyáltalán nem tud megjelenni az október 14-én kezdődő vásáron, emellett sok európai kiállítónak és szakmai látogatónak is szinte lehetetlen a részvétel - indokolták a döntést a szervezők.

Tavaly még 104 országból 7450 kiállító érkezett a vásárra és csaknem 300 ezren látogató. A rendezvény az első három szakmai nap után irodalmi fesztivállá alakult át, amelyen több ezer könyvbemutatót, felolvasást, pódiumbeszélgetést, író-olvasó találkozót rendeztek a vendégeknek.

A szervezők igyekeznek átmenteni ezt a hagyományt az idei vásárra, de a rendezvényeken személyesen csak regisztráció után és higiéniai óvintézkedések mellett lehet részt venni. Ugyanakkor a legtöbb eseményt közvetítik a vásár honlapján és bemutatkozik egy új szekció is, a Frankfurt Conference elnevezésű digitális könyvszakmai fórum, amelyen előadások és viták lesznek a többi között a hangoskönyv-kiadásról és a tudományos művek kiadásáról.

Megtartják a vásár hagyományos záró eseményét is, a németországi könyvkereskedők 25 ezer euróval járó békedíjának átadását is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.