Kultúra

Magyar produkció is szerepel a San Sebastian-i Filmfesztiválon

A Cold Meridian című alkotás a fesztivál Zabaltegi-Tabakalera elnevezésű versenyszekciójában szerepel majd.

2020.08.22 00:30MTI

A Peter Strickland rendezésében készült Cold Meridian című brit-magyar kisjátékfilmet is beválogatták a szeptember közepén megnyíló San Sebastian-i Filmfesztivál egyik versenyprogramjába.

Az A-kategóriás filmfesztivált szeptember 18. és 26. között rendezik meg 68. alkalommal. Nedeczky Dóra, a filmet gyártó Mindwax alapítója, a kisjátékfilm producere az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy a Cold Meridian című alkotás a fesztivál Zabaltegi-Tabakalera elnevezésű versenyszekciójában szerepel majd.

A fesztivál honlapja szerint a Zabaltegi-Tabakalera a filmmustra legnyitottabb szekciója, amelynek sem műfaji, sem stílusbeli vagy időtartambeli megkötési nincsenek. A filmek a Zabaltegi-Tabakalera-díjért versengenek, amely 20 ezer eurós (7 millió forintos) pénzjutalommal jár. A díj odaítéléséről legalább háromtagú nemzetközi szakmai zsűri dönt.

A Cold Meridian operatőre Győri Márk, szereplői pedig Wéninger Dalma és Váth Máté kortárs táncosok, valamint Jakab Juli és Kristóf Márton. A fesztivál közleménye szerint a hatperces alkotás további 18 munkával versenyez a szekcióban. Mint írták, Strickland, a Varga Katalin balladája és a The Duke of Burgundy című filmek rendezője ezúttal olyan kisjátékfilmmel jelentkezett, amelyben összemosódik a tánc és az álomvilág.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.