Koronavírus-járvány

Elmarad a mátraverebély-szentkúti Nagyboldogasszony-főbúcsú

A korlátozás csak ezt az egyházi rendezvényt érinti, a kegyhely és a zarándokközpont a megszokott módon várja a zarándokokat.

2020.08.12 03:24MTI

Elmarad a mátraverebély-szentkúti Nagyboldogasszony-főbúcsú, amelyet szombaton és vasárnap tartottak volna a Nógrád megyei kegyhelyen.

Kerekes-Dancsok Regina, a kegyhely sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: a járványhelyzet miatti hatósági korlátozások nem teszik lehetővé az augusztus 15-16-ai mátraverebély-szentkúti főbúcsú és körmenet megtartását.

Hozzátette: kérik a buszos zarándokcsoportokat, hogy más időpontban keressék fel a búcsújáróhelyet, hiszen a teljes búcsú a nemzeti kegyhelyen az év bármely napján elnyerhető.

A korlátozás csak ezt az egyházi rendezvényt érinti, a kegyhely és a zarándokközpont a megszokott módon várja a zarándokokat.

Nagyboldogasszony, vagyis Szűz Mária mennybevételének napja a katolikus egyház legfontosabb Mária-ünnepe, ilyen alkalmakkor a korábbi években ezrek zarándokoltak Szentkútra.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.