Zarándokélmények a határtérségben

1Úton Nemzetközi Zarándoknap - A világ testi és lelki egészségéért

Idén is megrendezésre kerül az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap.

2020.08.10 13:55ma.hu

Az mostani zarándoklat – mint eddig sokszor az ezt megelőző években – nemcsak arról szól, hogy környezettudatosan, a legkisebb ökológiai lábnyommal ismerhetjük meg a régió épített és természeti kincseit és mindeközben a közösségek vendégszeretetéből, számunkra új tájak felfedezéséből, a fizikai fáradtságból adódó jó érzésből töltekezhetünk, hanem minden alkalom egy felajánlást, egy magasabb célt kíván szolgálni. Így az idei 1Úton Nemzetközi Zarándoknap keretében, annak központi lelki programjaként „a világ testi és lelki egészségéért” zarándokolhatnak a résztvevők.

A meglévő 1Úton szakaszokat erre az alkalomra két-két új kijelölt szakasszal bővítették, így Szlovákiában Palást – Ipolyság és Ipolyvisk – Felsőszemeréd – Egeg – Palást, valamint Magyarországon Esztergom – Basaharc – Szob – Márianosztra és Dorog – Tokod – Péliföldszentkereszt között is lehetőség nyílik a zarándoklatra. 

Az esemény megrendezésére 2020. augusztus 15-én kerül sor, amelynek szervezésében részt vesz Palást község, valamint a Mária Út Közhasznú Egyesület.

Az új szakaszokon megvalósuló rendezvény határon átnyúló együttműködéssel valósul meg az Interreg Szlovákia – Magyarország az SKHU/WETA/1901/1.1/029 projekt keretében.

Sok szeretettel várják a szíves érdeklődőket és zarándokolni vágyókat!

Új szakaszok részleteiért látogassanak el erre honlapra >>>

A már meglévő szakaszok információit ezen a linken érik el >>>

Szponzorált tartalom, amely nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

www.skhu.eu
www.rdvegtc-spf.eu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.