Kultúra

Újranyit az Opus Jazz Club

A szervezők a nézőtér átalakításával száz főben maximalizálják a közönség létszámát, ezzel eleget téve a másfél méteres biztonsági távolságról szóló előírásnak.

2020.06.20 07:30MTI

Újranyit koncerthelyszínként a budapesti Opus Jazz Club. A hely július 1-jétől, a kormány csütörtöki kormányrendeletével összhangban döntött így, élve a veszélyhelyzet megszűnte utáni lehetőséggel, amely 500 fő alatti rendezvények lebonyolítására vonatkozik.

A szervezők a nézőtér átalakításával száz főben maximalizálják a közönség létszámát, ezzel eleget téve a másfél méteres biztonsági távolságról szóló előírásnak - közölte az Opus pénteken az MTI-vel.

A dzsesszklub júliusi programjában szerepel július 2-án, csütörtökön a Subicz Gábor trombitás vezetésével működő Subtones zenekar, amely új, Octopus című lemezét mutatja be. Július 8-án Fekete-Kovács Kornél szlovák, osztrák és szerb zenészekkel játszik közép-európai dzsesszt az Altar Quintettel, másnap pedig fellép Kovács Linda és Bögöthy Ádám elektronikával fűszerezett ének-bőgő duója is.

A Franciaországban élő gitáros, Gadó Gábor július 10-én ötösfogatával érkezik a klubba, 11-én a fiatal zongorista, Oláh Krisztián kvartettjével a nemrégiben megjelent szerzői lemezéről válogat. Hallható lesz július 16-án a hard bop és a folk stíluselemeit magán viselő Ég Alatti 5 zenéje, míg az Orbán György bőgős vezette Coltrane Legacy formáció a legendás szaxofonos, John Coltrane művészetének adózik virtuóz zenéjével július 17-én.

A BMC Könyvtár szolgáltatásai június 16. és július 1. között érhetőek el a nyári nyitvatartásnak megfelelően, maszk viselésének feltétele mellett. A BMC Koncerttermében augusztus második felében indul a 2020/2021-es évad az Óbudai Danubia Zenekar koncertjével.

További információk a bmc.hu weboldalon.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.