Kultúra

Kezdődik a levendulaszüret a fertődi Esterházy-kastély kertjében

A jellegzetes illatú növényből nemcsak szedni lehet, hanem tematikus programok is várják a családokat, csoportokat.

2020.06.19 01:30MTI

Péntektől megnyílik az érdeklődők számára a fertődi Esterházy-kastély levendulakertje. A jellegzetes illatú növényből nemcsak szedni lehet, hanem tematikus programok is várják a családokat, csoportokat - közölte az MTI-vel Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A tízezer tő francia levendulából korlátozott mennyiséget gyűjthetnek az érdeklődők a helyszínen kapott aratótasakokba június 19-től naponta 10 és 18 óra között.

A június 20-21-i és a következő hétvégén, délutánonként a levendulaszüretet családi élményprogramok, fűszer- és gyógynövény túrák, valamint kézműves foglalkozások is színesítik.

A kastélyban táborozó csoportokat is fogadnak. A szabadtéri múzeumpedagógiai foglalkozások között a "Tündérséta" az óvodás korosztálynak szól, a "Barokk íróasztal" az általános iskolásoknak, a "Barokk zenélődoboz" a középiskolás korosztálynak kínál aktív időtöltést a páratlan természeti környezetben.

A programokkal kapcsolatban további információk a www.eszterhaza.hu oldalon olvashatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.