Kultúra

Hobbit-maratonnal gyűjt adományokat jótékonysági szervezeteknek Andy Serkis

A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek egyik kulcsfontosságú karakterét, Gollamot alakító Serkis megszakítás nélkül fogja felolvasni az 1937-ben megjelent regényt.

2020.05.07 23:30MTI

J.R.R. Tolkien A hobbit című fantasyregényét fogja felolvasni pénteken Andy Serkis angol színész egy internetes adománygyűjtő kampány keretében.

A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek egyik kulcsfontosságú karakterét, Gollamot alakító Serkis megszakítás nélkül fogja felolvasni az 1937-ben megjelent regényt - adta hírül a BBC News.

Az 56 éves színész az NHS Charities Together és a Best Beginnings nevű jótékonysági szervezetek munkájának támogatására gyűjt pénzt a 10-12 órásra tervezett performansszal, amelynek pontos részleteit a https://www.gofundme.com/f/thehobbitathoncovid19appeal oldalon fogja közzétenni.

A Hobbitathon péntek délelőtt veszi kezdetét. A cél a 100 ezer font elérése. A hír megjelenése nyomán csütörtök délutánig már több mint 30 ezer font gyűlt össze.

Serkis idén februárban különdíjat vehetett át a brit filmszakmában végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjkiosztó ünnepségén Londonban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.