Kultúra

Koncertturnéra indul tavasszal a Joker filmzenéje

Világkörüli koncertturnéra indul tavasszal a Joker filmzenéje. Todd Pillipps képregényfilmje 11 Oscar-jelölést kapott, köztük a Hildur Gudnadóttir által komponált filmzene is esélyes a díjra.

2020.02.05 00:30MTI

A Joaquin Phoenix főszereplésével forgatott rendhagyó, sötét tónusú képregényfilm a mozikban is átütő sikert aratott, globális bevétele meghaladta az egymilliárd dollárt (304 milliárd forint).

A Warner Bros. produkciójának filmzenéjét élő koncertsorozaton akarják bemutatni. A szimfonikus zenekar kíséretével szervezett turné első állomása április 30-án Londonban lesz. Júliusig több fellépést is tartanak Nagy-Britanniában, majd további európai és más nemzetközi állomásokat is terveznek - számolt be róla kedden a deadline.com hollywoodi hírportál.

Hildur Gudnadóttir izlandi zeneszerző Joker-filmzenéje az idei díjszezonban már elnyerte a Golden Globe-díjat és a BAFTA-díjat is. Az amerikai filmakadémia vasárnapi díjátadó gáláján is a nagy esélyesek között tartják számon.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.