Lopás

Meglett Lajkó Félix méregdrága hegedűje

Újvidéken tartóztatták le azt a két férfit, akit a hangszer eltulajdonításával gyanúsítanak

2019.12.19 15:17ma.hu

Mint ismeretes, Lajkó Félix hegedűművész nagy értékű hangszerét akkor lopták ki az autójából, amikor szerettei sírját kereste fel a délvidéki Péterrévén. A belgrádi szerb média szerint az 1800-as években készült hegedű értéke félmillió euró. A Domenico Montano márkájú hangszer igen ritka.

A szerbiai belügyminisztérium letartóztatta azt a temerini és ópázovai férfit, akit a nagy értékű lopással gyanúsítanak - számolt be a Fidelio. A rendőrségi intézkedés során az egyik feltételezett elkövető próbált elszökni, közben pedig eldobta a hangszert. Végül mindkét férfi 48 órás előzetes letartóztatásba került, ügyük pedig az óbecsei ügyészség előtt folytatódik. A helyi sajtó szerint a különleges hegedű már visszakerült Lajkó Félixhez - írta a Fidelio.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.