Kult

Húszszoros áron kelt el John Lennon legendás napszemüvege

Az előzetesen becsült ár csaknem húszszorosáért, mintegy 140 ezer fontért (55 millió forintért) árverezték el John Lennon egyik híres kerek napszemüvegét a londoni Sotheby's online árverésén.

2019.12.14 16:26MTI

Ez a rock and roll történetének egyik leglegendásabb napszemüvege - mondta Gabriel Heaton, az aukciósház munkatársa.

Előzetesen úgy becsülték, hogy az 1980-ben meggyilkolt Beatles-tag szemüvegét 8000 fontért fogják értékesíteni.

Az ereklye eredeti tulajdonosa, Alan Herring, aki az 1960-as évek végén sofőrként dolgozott a Beatles együttesnek, fél évszázadon át őrizte a szemüveget.Mint elmondta, John Lennon egyszer a kocsiból kiszállva a hátsó ülésen hagyta azt.

Mivel a szemüveg meg volt sérülve, Herring megkérdezte a zenészt, megjavíttassa-e neki. Lennon azt válaszolta: ne fáradjon vele, úgyis csak a stílusos kinézet miatt viseli.

Az árverésen eladásra kínáltak a világsikerű Beatleshez kapcsolódó több emléktárgyat is. George Harrison hippinyaklánca például 10 ezer fontért (3,9 millió forintért) kelt el.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.