Kultúra

Két operaház is megválik Vittorio Grigolo olasz sztártenortól 'agresszív viselkedése' miatt

Az olasz tenor immár egy évtizede az operavilág egyik legfényesebb csillaga.

2019.12.07 00:30MTI

"Helytelen és agresszív viselkedése miatt" megválik Vittorio Grigolo olasz tenortól a londoni Royal Opera House és a New York-i Metropolitan Opera - számolt be a BBC hírportálja.

A londoni intézmény már egy szeptemberi tokiói előadást követően felfüggesztette a 42 éves énekest és független vizsgálatot is indított az ügyben. Grigolo a Faust előadásának tapsrendjénél, majd azt követően tanúsított "helytelen és agresszív viselkedést", ami "messze elmarad a dalszínház dolgozóival és előadóival szemben támasztott elvárásoktól"

"Ezért úgy döntöttünk, hogy Grigolo jövőre nem fog visszatérni a Royal Opera House színpadára a Lammermoori Lucia előadásában. A szerepére idővel új válogatót írunk ki" - közölte a londoni operaház.

Az olasz tenor immár egy évtizede az operavilág egyik legfényesebb csillaga.

Idén Sir Bryn Terfel oldalán szerepelt a londoni dalszínház Tosca című előadásában, és korábban a Traviatában, a Rigolettóban és a Bohéméletben is láthatta a brit főváros közönsége.

Grigolo az Instagramon reagált az intézmények bejelentéseire. Mint fogalmazott: "rettentően elszomorít, hogy az általam mindig is mélyen tisztelt kollégáimmal szembeni viselkedésemet az elveivel összeegyeztethetetlennek értékelte a Royal Opera House". A tenor ugyanakkor elismerte, hogy időnként "nagyon szertelenné" válik és ígéretet rá, hogy "a történtek soha többé nem fognak megismétlődni".

A New York-i Metropolitan Opera közleményében azt írta, hogy a Royal Opera House Grigolo viselkedése miatt indított vizsgálata és az énekes felfüggesztése nyomán a úgy döntöttek, hogy a tenor nem fog énekelni az intézmény mostani évadában.

A The New York Times szerint Grigolo a Traviatában lépett volna színpadra idén télen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.