Szín, forma, jelkép!

Gergely Nóra festményei- Júda oroszlánjától az indiai elefántünnepig!

Gergely Nóra grafikus, festő, keramikus, videó művész - az utóbbi két évtizedben számos műfajban alkotott sikerrel.

2009.01.08 23:30ma.hu

Geometrikus mintázatokból építkező festményeit, tárgyakkal kombinált alkotásait több hazai és külföldi kiállításon láthattuk, videó munkáit rendszeresen beválogatják nemzetközi filmbemutatók programjába. Nagy örömünkre nem először mutathatjuk be műveit a Bálint Házban. Most egy egészen új sorozatát tekinthetik meg látogatóink. 

A Szín, Forma, Jelkép című sorozat a zsidóság alapvető jelképeit olyan módon jeleníti meg, hogy az ábrázolásról eszünkbe juthatnak a kaleidoszkópok varázslatos képei, vagy más vallások művészetei is: a buddhista mandalák világa, a keleti szőttesek dekoratív mintázatai, valamint olyan lenyűgöző indiai jelkép, mint az elefánt, is logikus helyet foglalhat el a témák között. 

A sugárzó színek ereje és a jól ismert formák mesés világba, vallásaink és szimbólumaink közös forrásvidékére viszik nézőjüket. 

Gergely Nóra kiállítása 
Bálint Zsidó Közösségi Ház 

A tárlat megtekinthető: február 12-ig, minden nap 9 -18 óráig. 
A kiállítást január 17-én 15 órakor megnyitja: Spitzer Gyöngyi- Soma Mama Gésa

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.