Programajánló

Már százezren látták a Nemzeti Galéria szürrealista kiállítását

A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáit felvonultató, a párizsi Pompidou Központtal közösen szervezett tárlaton csaknem százhúsz festmény, grafika, szobor, fotó, film és dokumentum szerepel.

2019.10.05 20:30MTI

Mintegy százezren látták már a Nemzeti Galéria két hét múlva záró szürrealista kiállítását - tájékoztatta az intézmény szombaton az MTI-t.

A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáit felvonultató, a párizsi Pompidou Központtal közösen szervezett tárlaton csaknem százhúsz festmény, grafika, szobor, fotó, film és dokumentum szerepel - írták.

Az október 20-áig látható tárlaton Salvador Dalí, Max Ernst, Joan Miró, Yves Tanguy, René Magritte, Pablo Picasso és Alberto Giacometti műveivel is találkozhatnak a látogatók.

A kiállítás a mozgalom történetének egy rendkívül izgalmas szeletére fókuszál: az 1929-es év eseménydús, személyes és művészi ellentétekben gazdag időszakán keresztül mutatja be a szürrealizmus fő tendenciáit, a csoport vezéralakjait, kiemelkedő alkotóit - fogalmaztak a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.