Kultúra

Ismét a világ legjobb világzenei kiadói között a Fonó

Ismét a világ legjobb világzenei kiadói közé került a Fonó a World Music Expo (WOMEX) Top Label listáján.

2019.10.02 04:30MTI

A Fonó a 7. helyen került fel a világ 25 legjobbja közé a 2018 szeptembere és a 2019 szeptembere közötti időszakot feldolgozó huszonötös listán egyedüliként képviselve a hazai és egyben a teljes kelet-közé-európai lemezpiacot. Az első helyen a német Glitterbeat, a másodikon az angol ARC Music, a harmadik helyen pedig a francia Buda Musique szerepel - közölte a Fonó Budai Zeneház az MTI-vel pénteken. A magyar kiadó 2016-ban a negyedik helyen szerepelt a listán.

A WOMEX Top Label a havi toplistás eredmények figyelembevételével születik. Két nemzetközi világzenei toplista, a World Music Charts Europe (WMCE) és a Transglobal World Music Charts eredményeit összesítik, az eredmény így mintegy száz világzenei rádiós szakember véleményét tükrözi. Az a kiadó kerülhet a WOMEX Top label legjobbjai közé, akinek az adott évben több lemeze is szerepelt a toplistákon.

A Fonó által kiadott Boban Markovic MRAK című album két hónapon át vezette a WMCE listáját, Lajkó Félix és a Volosi lemeze is rendre az élvonalban végzett, ahogyan előkelő helyre került a Parno Graszt, a Cimbalom Brothers, a Babra, továbbá Vaszi Levente és Vrencsán Anita gyimesi albuma is - írja a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.