Gyász

Elhunyt a gyomorrákkal küzdő magyar színésznő

Meghalt Boda-Szász Kriszta.

2019.08.16 08:36ma.hu

Csütörtökön késő délután meghalt Boda-Szász Kriszta színművész, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház művésze - közölte a színésznő baráti körére hivatkozva a Maszol.ro portál.

Boda-Szász Kriszta Székelyudvarhelyen született 1977. június 8-án. 2003-ban végzett a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem színész szakán, és már attól az évtől szülővárosa Tomcsa Sándor Színházának tagja volt. Számtalan karakterszerep megformálója, változatos eszköztárral rendelkező művész volt, aki imádta a szakmáját.

A színművészt, kétgyermekes édesanyát nemrégiben gyomorrákkal diagnosztizálták, külföldi gyógykezelésre volt szüksége. „Én olyan ember vagyok, aki állandóan megy, keresi a jót, a szépet, a mosolygós arcokat, és aki elég könnyen átbillen a buckákon, nem keseredek bele, ha valami nem sikerül. És ezért is volt a környezetem részéről a döbbenet, hogy ha én ilyen vagyok, akkor mással, akinek tragédia van az életében, vagy nehezen veszi az akadályokat, mi kell történjen" – mondta a tavasszal betegségéről a Liget portálnak adott interjújában.

A székelyudvarhelyi művész felépülését sokan támogatták, története sokakat megérintett, megrendített. Csütörtökön késő délután 42 évesen halt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.