Programajánló

Hosszúahétvége - Minifesztivál a Balaton-felvidéken

Hosszúahétvége címmel egy műemlék kúriában rendeznek minifesztivált a Balaton-felvidéken, Diszelben augusztus 16-án és 17-én.

2019.08.10 23:30MTI

A Tapolcához tartozó egykori községben fellép a Dés László Free Sounds Quartet, Bereményi Géza és Másik János pedig közös estjét adja elő.

A 18. századi Diszeli Kúria szabadtéri színpadán Dés László legfrissebb formációjának koncertje nyitja a Hosszúahétvégét. A free jazzt játszó csapat az év elején alakult és nemrég lemezt is megjelentetett Capricci címmel - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

A supergroupnak is felfogható Dés László Free Sounds Quartetben Dés László (szoprán szaxofon), Lukács Miklós (cimbalom), Dés András (ütőhangszerek) és Fenyvesi Márton (gitár) szerepel.

A minifesztivál második napján Bereményi Géza és Másik János közös produkcióját, a Keresztben jégeső című előadást láthatja a közönség. A tíz éve elhunyt Cseh Tamás alkotótársai sok más szerzemény mellett a Levél nővéremnek, a Levél nővéremnek 2 és Az igazi levél nővéremnek című lemezről játszanak. Bereményi Gáza készülő életrajzi regényéből olvas fel részleteket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.