Kultúra

Magyar táncegyüttes nyerte el egy lengyel népművészeti fesztivál nagydíját

A szemlén 15 együttes mutatkozott be, ebből 12 külföldről érkezett, többek között Észak-Macedóniából, Georgiából, Kanadából, Szerbiából, Törökországból.

2019.08.05 03:30MTI

A budapesti Nádasdy Táncegyüttes nyerte el a Nemzetközi Népművészeti Találkozó nevű, a dél-lengyelországi Wislában idén harmincadik alkalommal rendezett fesztivál fődíját - közölte vasárnap az MTI-vel Körmendy Adrienne krakkói magyar főkonzul.

A több közép-európai országban elterülő Beszkidek-hegységhez, valamint a világ más hegyi tájaihoz is kötődő népi kultúrákat bemutató fesztivál szerdán kezdődött a dél-lengyelországi üdülőközpontban, Wislában. A szombat esti gálaesten a Nádasdy Táncegyüttes a Grand Prix nevű fődíjat vette át. Emellett négy különdíjat ítéltek oda egy chilei, egy horvát, egy lengyel és egy szlovák együttesnek. A szemlén 15 együttes mutatkozott be, ebből 12 külföldről érkezett, többek között Észak-Macedóniából, Georgiából, Kanadából, Szerbiából, Törökországból.

A Nádasdy Táncegyüttest a Budafok-Nagytétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola volt növendékei alkotják, repertoárjukban erdélyi és magyar táncok szerepelnek. A mintegy harmincfős, 16 és 25 év közötti fiatalokból álló együttest Vizi Tibor vezeti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.