Programajánló

Ismét megrendezik a Szent Gellért Fesztivált Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye első püspöke, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódva komolyzenei fesztivál rendeznek szeptemberben a csongrádi megyeszékhelyen.

2019.07.21 05:30MTI

Kiss-Rigó László püspök úgy fogalmazott, a koncertsorozat célja, hogy olyan komolyzenei eseményre hívja a szegedi, vajdasági, bácskai, bánáti és a honi közönséget, amely kifejezi és erősíti a hit és a művészet határokon átívelő kapcsolatát. A szeptember 21-30-ig tartó fesztiválon olyan művek csendülnek fel, amelyek Szeged gazdag zenei életét tovább színesítik, és igazi komolyzenei ritkaságok.

A koncertek különleges hangulatát a szegedi székesegyház egyedülálló akusztikája és a Szegedi Dóm Látogatóközpont családias légköre biztosítja.

A fesztivál, amely ezúttal Magyarország és a Koreai Köztársaság sokoldalú barátságának jegyében zajlik, különleges művészi- és kulturális élményt nyújt a zenekedvelő közönség új generációjának is. A rendezvény alaptói missziójuknak tekintik a fiatal hazai tehetségek támogatását, ezért az ifjú művészek szólóban is bemutatkozhatnak, de fellépnek a Szent Gellért Akadémia zenekarának tagjaként is.

A fesztiválhoz minden évben kapcsolódik jótékonysági rendezvény. Szeptember 22-én a székesegyházban a Korábban Érkeztem Alapítvány javára ad hangversenyt a Szegedi Szimfonikus Zenekar. Immár hagyomány, hogy a fesztivál "vendégkoncertjeivel" Szegeden kívül is találkozhatnak a komolyzene kedvelői. Szeptember 25-én Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen ad hangversenyt a fesztivál zenekara magyar és koreai szólisták közreműködésével.

A hangversenyek mellett Korea hagyományos és modern művészetét bemutató kiállítás nyílik a fogadalmi templom látogatóközpontjában, ahol szakmai előadások is elhangzanak a tudomány és a zene kapcsolatáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.