Siker!

Közönségdíjat nyert a Ruben Brandt, a gyűjtő Lengyelországban

Milorad Krstic a díjat a lengyel közönségnek videóüzenetben köszönte meg.

2019.07.13 18:57MTI

Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotása nyerte a közönségdíjat a szombat este véget ért poznani nemzetközi animációs filmfesztiválon, mely csaknem 500 alkotást vonultatott fel az elmúlt héten - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

Milorad Krstic a díjat a lengyel közönségnek videóüzenetben köszönte meg, mely megtekinthető a Filmalap videómegosztó csatornáján.

Milorad Krstic egyedi látványvilágú, a Filmalap támogatásával készült akció-thrillere a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba, a benne felvillanó több mint 300 művészeti utalással különleges élményt nyújt. A mozifilm több mint 100 szakemberből álló animációs csapat alkotása, zenéjét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy-Fehér János végezte.

A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje a locarnói fesztivál egyedülálló szabadtéri vetítésén, a 8000 férőhelyes Piazza Grandén volt tavaly, azóta megnyerte a bukaresti fesztivált, majd három díjat elhozott a Sevillából, Triesztben a SkyArte, Brüsszelben a BeTV televízió különdíját és a zágrábi Animafesten a fődíjat nyerte el.

A Filmalap nemzetközi értékesítési részlege - a HNFF World Sales - a film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazónak értékesítette, így a magyar animációt műsorra tűzték az amerikai mozik, DVD-n és online is elérhető.

A hazai mozikban a Mozinet mutatta be novemberben a Ruben Brandt, a gyűjtő-t, eddig mintegy 50 ezren váltottak rá jegyet. Nemrég indult el a film temérdek művészeti utalását feldolgozó okosmozi.hu online tudástár - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.