Programajánló

Hétvégén kezdődnek a Régi Zenei Napok Vácon

Szombaton kezdődik Vácon a Régi Zenei Napok programsorozata, amelyre július 6-ig várják a közönséget.

2019.06.28 00:30MTI

Mint Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közös vendégeként elmondta, a barokk fesztivál nyitókoncertjén J. Fischer és D. Buxtehude művei csendülnek fel a váci Fehérek templomában.

A programok között említette a vasárnapi barokk táncot, amelybe a látogatók is bekapcsolódhatnak Vác főterén, de irodalmi "szurka-piszkát" is tartanak a városban.

A rendezvény zárókoncertjén a váci székesegyházban Vivaldi és Bach művei lesznek hallhatóak a Capella Savaria és a Purcell Kórus előadásában, Bernhard Forck hegedűművész közreműködésével.

A Régi Zenei Napok Magyarország legrégebbi és egyetlen olyan historikus zenei fesztiválja, amelyen a koncertekkel párhuzamosan magas színvonalú mesterkurzusokat is rendeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.