Könyvajánló

Bhagavad-gītā úgy, ahogy van - könyvbemutató a Libriben

A Krisna-hívők 2019-ben tartják a Bhagavad-gītā Évét. Ebben a tematikus évben igyekeznek mindenkivel megismertetni az ősi jógaszentírás legértékesebb tanításait.

2019.06.26 20:13ma.hu

Először került a könyvesboltok polcaira a Bhagavad-gítá úgy ahogy van című kötet, India ősi jógaszentírása. A Libriben megrendezett könyvbemutatón Sivaráma Swami tartott előadást, aki több mint 40 éve tanulmányozza az ősi India, az emberiség egyik bölcsőjének kultúráját. A kutatásaiból nyert bölcsességét osztotta meg a jelenlévőkkel. Aki nem tudott elmenni, annak a könyv online is megvásárolható.

A Bhagavad-gītā India legfontosabb jógaszentírása, amelyet több ezer éve jegyeztek le, hogy fennmaradjon az utókornak. A Gītā a Védák tömör magyarázata, vagyis a védikus tudás esszenciája. Üzenete, tanításai azonban nemcsak a letűnt múltnak, hanem korunk emberének is szólnak és jól értelmezhetők. A Bhagavad-gītā tulajdonképpen egy rendkívüli párbeszéd, amely az Úr Kṛṣṇa 5300 éve alászállt avatārája és barátja, Arjuna között hangzott el. A Bhagavad-gītā, noha bizalmas tudás, nem véletlenül a kurukṣetrai csatamezőn hangzott el, a harcba indulás reggelén. Lejegyzett formájában a Bhagavad-gītā üzenete később további milliókhoz jutott el világszerte. A Gītā mindenkinek szól, aki megtapasztalva a hétköznapok nehézségeit felismeri, hogy ugyanolyan harcban, háborúban áll az anyagi lét körülményeivel, miként a mű eredeti hallgatósága. Életreceptek a Föld legősibb kultúrájából.

A Krisna-hívők 2019-ben tartják a Bhagavad-gītā Évét. Ebben a tematikus évben igyekeznek mindenkivel megismertetni az ősi jógaszentírás legértékesebb tanításait.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.