Programajánló

Palóc Fesztivál és Betyártalálkozó lesz Béren

A IV. Palóc Fesztivált és II. Betyártalálkozót rendezik meg szombaton a Nógrád megyei Bér községben.

2019.06.25 21:30MTI
hirdetés

A szervezők közleménye szerint a rendezvényen bemutatják a palóc népi hagyományokat, kulturális örökséget, viseleteket, gasztronómiát, a program színes forgatagot, szórakozási lehetőséget biztosít minden korosztálynak.

A fesztivál műsorában szerepelnek a Regélő Fehér Táltos dobosok, a romhányi férfikórus, népdalokat éneklő kórusok, néptáncegyüttesek.

A betyártalálkozón száznál is több hagyományőrző várja a közönséget ostorbemutatóval és betyártörténetek megelevenítésével.

A fesztiválon 47 palóc település képviselteti magát, és palóc ételeket is főznek a látogatóknak.

A fesztivált 2016-ban rendezték meg először, akkor ötezer látogatója volt, tavaly már nyolcezren keresték fel a Nógrád megyei falut.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.