Gyász

Elhunyt Horváth Ádám - Műsorváltozás az M5 kulturális csatornán

A szerdán elhunyt Horváth Ádám rendezőre emlékezik a kulturális csatorna.

2019.06.19 19:52ma.hu

A szerdán elhunyt Horváth Ádám rendezőre emlékezik 21 órától az M5 kulturális csatorna, a nézők Molnár Ferenc Az Ibolya című tévéjátékát tekinthetik meg - közölte az MTVA Sajtóirodája az MTI-vel.

A tévéjátékot Horváth Ádám rendezte.

Horváth Ádám, a Magyar Televízió volt elnöke hosszan tartó betegség után hunyt el szerdán 89 éves korában.

Sokoldalú pályája során rendezett híradót, dokumentumfilmet, riportot, portréfilmet, tévéjátékot, balettet, zenés játékot, operát, nevéhez fűződik 1989. június 16-án Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének televíziós rendezése. 1987 és 1999 között ő volt a Szomszédok című teleregény "atyja": rendezője és később forgatókönyvírója is.

Horváth Ádámot 2004-ben a Magyar Televízió örökös tagjává választották. 1970-ben Balázs Béla-díjat, 1978-ban érdemes művész címet, 1985-ben Erkel Ferenc-díjat kapott, 2007-ben Kossuth-díjjal tüntették ki több évtizedes nagysikerű rendezői munkássága elismeréseként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.