Kapkodják a Dancing Queent

A Mamma Mia vezeti minden idők legkelendőbb DVD-jeinek listáját Nagy-Britanniában

A Mamma Mia! amerikai musicalfilm vezeti minden idők legkelendőbb DVD-jeinek listáját az Egyesült Királyságban több mint 5 millió eladott darabbal. Az Abba slágerei köré szőtt történet DVD-je az első, amelynek értékesítése meghaladta az ötmilliót.

2009.01.02 15:06MTI

Az Official Chart,s Company elkészítette a DVD-k 2008-as listáját csakúgy, mint az elmúlt évtized legnépszerűbb DVD-jeinek listáját. A filmen és színpadon is óriási sikert aratott, s Magyarországon is bemutatott Mamma Mia! 2008-ban a Sötét lovag című Batman-filmet megelőzve lett a legkeresettebb DVD.

Az összesített listán A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka című sikerfilmet előzte meg, melyből 4,7 millió darabot adtak el. Az összesített DVD-sikerlista harmadik helyezettje A Gyűrűk ura - A Gyűrű szövetsége, a negyedik A Gyűrűk ura - A két torony, míg az ötödik a Casino Royale című James Bond-film. A 10 legnépszerűbb DVD közé került többek között a Shrek 2 - ez egyúttal a legkelendőbb animációs DVD Nagy-Britanniában.

Összesen tizenkét DVD haladta meg a hárommilliós értékesítést 1998 óta, vagyis amióta a DVD-k forgalomba kerültek Nagy-Britanniában. A november közepén megjelent Mamma Mia! az ünnepi vásár leggyorsabban fogyó portékája volt, az első napon 1 millió 669 ezer darabot vásároltak belőle s 69 millió fontot hozott az alkotók konyhájára.

A film, amelynek Meryl Streep, Pierce Brosnan és Julie Walters a főszereplője, elsősorban az idősebb hölgyek körében aratta a legnagyobb sikert. Az ABBA együttes legnagyobb slágereit összegyűjtő CD - ha nem is lett első - a 410 ezer eladott lemezzel bekerült az első húsz közé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.