Programajánló

Oláh Kálmán ad szólóestet szombaton a BMC-ben

Oláh Kálmán Liszt-díjas zongorista ad improvizációkból álló szólókoncertet szombaton az Opus Jazz Clubban, Budapesten.

2019.06.05 00:30ma.hu

A Liszt-díjjal és Szabó Gábor Életműdíjjal, 2019 márciusában pedig kiemelkedő zeneszerzői munkásságáért Erkel-díjjal is elismert Oláh Kálmán a jazzvilág élvonalába tartozó művész, aki megkapta az amerikai Thelonious Monk Jazz Composers Competition zeneszerzői fődíját is - közölték a szervezők az MTI-vel.

Always című amerikai CD-je Jack DeJohnette dobos és Ron McClure bőgős közreműködésével jelent meg, de hamarosan várható újabb amerikai albumának megjelenése is. Oláh Kálmán idén tavasszal a legrangosabb amerikai jazzklubokban, egyebek között a New York-i Smallsban adott koncertet. Az Oláh Kálmán Quartet címmel meghirdetett koncerten Tim Ries, John Hebert és Johnathan Blake voltak a magyar zongorista partnerei. Az előadást néhány nappal később az Oláh Kálmán - Drew Gress duó Mezzrow-klubbeli fellépése követte, nemrég pedig németországi turnén vett részt az Oláh Kálmán Quartet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.