Siker

Cannes - Dél-Koreában ünneplik Bong Dzsun Ho filmjének Arany Pálma-díját

A dél-koreai elnök meleg hangú üzenetben gratulált Bong Dzsun Ho filmrendezőnek azért, hogy Élősködők című komikus thrillere első dél-koreai filmként elnyerte az Arany Pálmát szombaton a 72. cannes-i filmfesztiválon.

2019.05.26 20:30MTI

"Hatalmas ajándék ez a dél-koreai népnek. A hallyu kultúra státusza eggyel magasabb fokra emelkedett" - írta Mun Dzse In Twitter-üzenetében.

A hallyu, a koreai hullám az 1990-es években elindult kulturális jelenség, amely a populáris dél-koreai kultúra külföldi terjeszkedését jelenti.

Az államfő méltatta Bong Dzsun Ho rendezőt, aki tízévnyi külföldi kitérő után forgatta hazájában a cannes-i díjnyertes filmet. "Tizenkét éves kora óta építgette fel lépésről-lépésre álmát, hogy egyszer világhírű filmrendező lesz" - méltatta a rendezőt.

Bong Dzsun Ho Élősködők című thrillere egy mély családi drámát mesél el, és a szociális egyenlőtlenségek okozta társadalmi erőszakot mutatja be.

A rendező a hatodik dél-koreai filmes, aki a cannes-i filmfesztiválokon az elmúlt két évtizedben díjat kapott valamely kategóriában. Ráadásul az idei versenyprogramban olyan világhírű alkotók filmjeivel kellett megmérkőznie, mint Pedro Almodóvar, Ken Loach, Terrence Malik, Arnaud Desplechin, vagy a belga Jean-Pierre Dardenne és Luc Dardenne.

Alejandro González Inárritu mexikói rendező, a cannes-i versenyprogram zsűrijének elnöke a díjátadón közölte, hogy a zsűri tagjai egyhangúlag szavazták meg az Arany Pálmát a dél-koreai filmnek. "Ez a film egy páratlan élmény volt, egy meglepetésszerű film" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.