Kultúra

Magyar fotóművészek munkáit is bemutatták Pekingben

Három magyar kortárs fotóművész munkáit is bemutatták a kínai fővárosban 14. alkalommal megrendezett Art Beijing nemzetközi művészeti kiállításon.

2019.05.03 23:30ma.hu

A május 1. és 3. között rendezett eseményen a kiállított műveket öt kategóriába sorolták: kortárs és klasszikus művészet mellett a dizájn és a köztéri művészet területeihez tartozó alkotásokkal, valamint fiatal művészek munkáival ismerkedhettek a látogatók. Ezek mellett a szervezők külön figyelmet fordítottak a nyomattechnika bemutatására, valamint panelbeszélgetésekkel tették színessé a háromnapos rendezvényt.

A húsz ország 190 művészeti intézetéből érkező alkotások között a Pekingi Magyar Kulturális Intézet jóvoltából három magyar kortárs fotóművész - Kemény Zoltán, Tarr Hajnalka és Tóth György - munkáit is kiállították.

A szervezők előrejelzései szerint a tárlat idén mintegy százezer embert vonzhat.

Kemény Zoltán az MTI-nek elmondta: a kiállításon látható munkái, melyeket az általa megalkotott "manogram" műfajba sorol, a kézfejéről készült fotók sokszoros egymásra helyezésével készültek. A kezek rajzolata, a bőr gyűrődése, barázdái alkotta vonalak adják azt a különleges látványt, melynek értelmezését a nézők fantáziájára bízza - fogalmazott.

Kemény Zoltánnak április 26-án önálló kiállítása is nyílt a Pekingi Magyar Kulturális Intézetben.

Erdész László, a magyar alkotások pekingi megjelenését szervező szentendrei Erdész Galéria vezetője az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta: Kínában nagy az érdeklődés a magyar művek iránt, az Art Beijingen való részvételnek köszönhetően újabb meghívást kaptak egy pekingi magánmúzeumtól, mellyel 200 nagy méretű kép kiállításáról tárgyalnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.