Kultúra

Kihirdették a Nagy Magyar Filmteszt győzteseit Budapesten

Kihirdették a diákoknak szóló Nagy Magyar Filmteszt győzteseit hétfőn Budapesten. A vetélkedőre idén több mint 18 ezren jelentkeztek.

2019.04.29 21:30ma.hu

A vetélkedőt második alkalommal hirdette meg a DUE Médiahálózat a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával. A 2019-es filmteszt első helyezettje Kurdics Zoltán Gábor, a második Sári László, a harmadik Csortos Csaba Zoltán lett.

A háromfordulós vetélkedőn 14 és 24 év közöttiek indulhattak, akiknek filmtörténeti és filmes szakmai kérdéseket kellett megválaszolniuk. Az első fordulóban egy online tesztet kellett kitölteni, majd a legjobb ezer indulót hívták meg a középdöntőbe, ahonnan a 12 legügyesebb játékos került a döntőbe.

A középdöntőt és a döntőt hétfőn rendezték a fővárosi Akvárium Klubban. A fődíj egy iPhone XS, de a második és a harmadik helyezett is egy profi kamerával szerelt okostelefont nyert.

A DUE és a Filmalap a Nagy Magyar Filmteszttel a klasszikus és új magyar filmeket szeretné népszerűsíteni, valamint a fiatalok filmes ismereteit bővíteni.

A DUE Médiahálózat Magyarország második legnagyobb újságíró-szervezete, amelyet 1989-ben alapítottak. A közhasznú szervezet az iskolai diáklapokat és diákrádiókat, az újságírói pályára készülő általános és középiskolásokat, a kommunikáció szakos hallgatókat, a pályakezdő újságírókat és általában a média iránt érdeklődő fiatalokat és segítőiket fogja össze.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.