Lelet

Elásott műkincsgyűjteményre bukkantak Keszthelyen

A második világháború idején, a deportálás előtt ásták el zsidó tulajdonosai.

2019.04.16 18:30MTI
MTI/Varga György

Ékszerek a Keszthelyen talált, felbecsülhetetlen értékű műkincsgyűjteményből a bemutatójukon a keszthelyi Balatoni Múzeumban 2019. április 16-án. Csaknem háromezer darabos érmegyűjteményre, továbbá ékszerekre és emléktárgyakra bukkantak még februárban egy keszthelyi ház pincéjében, ahová valószínűleg a második világháború idején, a deportálás előtt ásták el zsidó tulajdonosai.

MTI/Varga György

Havasi Bálint, a Balatoni Múzeum igazgatója (b), Rejtő Gábor, a Keszthelyi Zsidó Hitközség elnöke (b2) és Redő Ferenc régész (b3) sajtótájékoztatót tartottak a Keszthelyen talált, felbecsülhetetlen értékű műkincsgyűjtemény bemutatóján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.