Húsvéti programajánló

Locsolkodás és tavaszváró mulatság a Szentendrei Skanzenben

Locsolkodással, hímestojás-festéssel és tavaszváró mulatsággal a régi falusi ünnepeket keltik életre április 21-22-én a Szentendrei Skanzenben.

2019.04.17 02:30ma.hu

Az ünnep szakrális részének bemutatása mellett olyan kevéssé ismert néphagyományokat is megismerhetnek a látogatók, mint a zöldágjárás vagy a komatál küldésének szokása - olvasható a tájékoztatóban.

Idén a programok középpontjában a bárány áll, amellyel a Szent György-naphoz is kapcsolódnak a szervezők. Április 24. ugyanis pásztorünnep, az állatok első kihajtásának napja az európai kultúrában.

A húsvéti programban lesz bárányszépségverseny és pásztorkutya-bemutató, pásztoros játékok is várják az érdeklődőket, akik a tojásberzselés, írókázás, pingálás mellett pásztorbotot, tarisznyát és gyapjúbárányt is készíthetnek. Mindezek mellett lesznek mesterségbemutatók, kézművesvásár és egészségpiac, valamint gólyalábasok és mesemondók is szórakoztatják a közönséget.

A kétnapos húsvéti ünnepen koncertet ad a Szélkiáltó, az etnopop zenét játszó Meszecsinka és a Tázló Együttes, amely moldvai csángó népzenével lép színpadra.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.