Programajánló

Képzeletbeli űrutazásra hívja a látogatókat a Vajdahunyadvárban nyíló kiállítás

Képzeletbeli űrutazásra, csillagközi kalandra hívja a látogatókat a Vajdahunyadvárban nyíló A varázslatos világűr - csillagközi kaland című interaktív kiállítás, amelyet szombattól május 26-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.

2019.03.29 05:30ma.hu

A játékos kiállításon a látogatók bebarangolhatják a Naprendszert és elmerészkedhetnek a Tejúton túlra is, miközben izgalmas feladványok és kihívások teszik próbára bátorságukat, tudásukat és érzékeiket - olvasható a szervezők ajánlásában.

A játék célja, hogy az egyes űrkikötőket érintve megfejtsék a mindenség titkait, begyűjtsék a fényjeleket, majd szerencsésen "visszatérjenek" a Földre.

A tárlat látogatói megismerhetik a világűr törvényeit és természetét, távoli tájait, égitestjeit. Megtudhatják, hogy melyik planéta a Naprendszer "porszívója", hogyan születnek a csillagok, továbbá kideríthetik, tudnának-e csellózni a Holdon vagy milyen íze van a galaktikus ködnek.

Belépéskor a résztvevők szöveges játékfüzetet kapnak, amellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren berendezett kiállítás izgalmas látványvilággal, tudományos felfedeznivalóval és ajándékkal készül a korábbi bemutatókhoz hasonlóan.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.