Kultúra

A tavasz ébredését mutatja be a szatmárnémeti Harag György Társulat

A tavasz ébredését mutatja be a szatmárnémeti Harag György Társulat fizikai színházi előadás formájában Györfi Csaba rendezésében.

2019.03.28 01:30ma.hu

Bessenyei Gedő István társulatigazgató elmondta, hogy a rendező korábban már többször dolgozott a társulattal mint koreográfus és tréner, ezt a munkát is hosszas tréningezéssel alapozta meg. Az előadás elsősorban a fiatal közönséget célozza meg olyan máig érvényes üzenetekkel, amelyek jelentős részét a kép- és a mozgás nyelvén közvetíti, megőrizve a darab szövegének vezérfonalát.

Györfi Csaba rendező-koreográfus elmondta: a társulattól érkezett a felkérés, hogy egy mozgás alapú előadást készítsen, ennek kapcsán talált rá A tavasz ébredésére, ami a test felfedezéséről, a szexualitásról szól. Hozzátette: régóta kísérletezik a fizikai színházzal, amely a testet használja fel különböző állapotok megfogalmazására.

Frank Wedekind gyermektragédiájában a szereplők mindannyian saját boldogságuk keresése közben ütköznek falakba egy torz társadalmi rend keretei között, amelyben kőkemény szabályok és normák lehetetlenítik el a tudásvágyat, a tettvágyat, a fejlődést. Az előadásban a testiség az emberi viszonyokra erősít rá - olvasható a színház közleményében.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.