Kultúra

Műfaji forgatókönyv-kurzust indít a Filmalap

Műfaji filmes forgatókönyvíró-képzést hirdet meg a Magyar Nemzeti Filmalap a 2019-2020-as tanévre.

2019.03.25 22:30ma.hu

A hiánypótló céllal elindított kurzusra elsősorban pályakezdő forgatókönyvírók jelentkezését várják, akik a jelentkezéskor benyújtott treatmentből műfaji forgatókönyvet fejleszthetnek tapasztalt írók, dramaturgok és fejlesztők irányításával - közölte hétfőn a Filmalap.

A 383 órás, kiscsoportos képzés, amely elméleti órákból, konzultációkból, továbbá külföldi és hazai szakemberek mesterkurzusaiból, előadásaiból és workshopjaiból áll össze, 2019 szeptemberétől 2020 májusáig tart, délutáni és hétvégi időpontokban.

A Filmalap tájékoztatása szerint a gyakorlatközpontú kurzus oktatói tapasztalt forgatókönyvírók és forgatókönyv-fejlesztők lesznek, köztük Angyalosy Eszter, Benkő Orsolya, Bodzsár Márk, Búss Gábor Olivér, Divinyi Réka, Goda Krisztina, Hegedűs Bálint, Jakab Juli, Köbli Norbert, Lengyel Balázs, Lovas Balázs, Maruszki Balázs, Nagy V. Gergely, Orosz Dénes, Szabó Iván, Tasnádi István, Török Zita és Zabezsinszkij Éva.

A jelentkezéshez egy ötoldalas, kifejezetten műfaji témájú treatmentet (fantasy, thriller, romantikus vígjáték, vígjáték, horror, musical, családi/ifjúsági film, történelmi film, stb.) és egy motivációs levelet kell benyújtani április 28-ig. Az 5-10 résztvevőt szakmai zsűri választja ki.

Az egyéves kurzus bruttó díja 150 ezer forint; a Filmalap két résztvevőnek ösztöndíj formájában ingyenesen biztosítja a képzést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.