Programajánló

Debrecen is csatlakozik az Irodalom éjszakájához

Idén Debrecen is csatlakozik az Irodalom éjszakája programsorozathoz, amelynek során a budapesti Radnóti Színház és a debreceni Csokonai Színház színészei olvasnak fel huszonkét ország irodalmából március 28-án Terézváros és Debrecen rendhagyó helyszínein.

2019.03.23 23:30ma.hu

A kortárs irodalmi részleteket összekötő tematika idén a családi fészek - közölte az MTI-vel a Radnóti Színház. Az Irodalom éjszakája az EUNIC Hungary (az európai kulturális intézetek és nagykövetségek kulturális részlegeinek magyarországi hálózata) és a Radnóti Színház szervezésében, a Cseh Centrum irányításával és Budapest Főváros támogatásával valósul meg.

A budapesti programnak Terézváros Nagykörút és Hősök tere közötti részén huszonhárom rendhagyó helyszín ad otthont: lesz köztük imaterem, műteremház, nagyköveti rezidencia, közösségi iroda, hotel, de még turkáló is.

A közönség a helyszínek között vándorolva 10-15 perces szövegrészleteket hallgathat meg félóránként; egy szöveg összesen nyolcszor hangzik el az est folyamán. A Radnóti Színház tagjain kívül olyan színészek társulnak a rendezvényhez, akik kötődnek a teátrumhoz.

Ebben az évben Debrecen is csatlakozik az Irodalom éjszakájához, a debreceni helyszíneken a Csokonai Színház színészei olvassák fel a budapesti helyszíneken is elhangzó szövegeket.

Az Irodalom Éjszakájának budapesti programfüzete ezen a linken érhető el.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.