Programajánló

A koreai divat hagyományát bemutató kiállítás nyílik Budapesten

A koreai divat hagyományát mutatja be a budapesti Koreai Kulturális Központ április 1-jén nyíló új időszaki tárlata, amelyhez egy tradicionális koreai eszközökkel dolgozó művészetterápiás workshop is kapcsolódik.

2019.03.23 22:30ma.hu

A dél-koreai művészek személyes élményein keresztül mutatja be a tradicionális öltözködési kultúrát a Hagyomány és divat: gyógyító utazás önmagunkhoz című tárlat, amely június 28-ig tekinthető meg - közölte a Koreai Kulturális Központ az MTI-vel.

Mint írják, Quack Gong Dzsu grafikus, művészetterapeuta és Ro Dzsu Hjun divattervező, divatszakember különféle médiumokkal, a vonalhúzás aktusán keresztül vallanak önismereti és gyógyulási útjukról. A művészek a tradicionális koreai viselet, a hanbok újraértelmezésére tesznek kísérletet, a ruha jellegzetességeire, különösképpen annak vonalvezetésére koncentrálva.

A páros kiállítást Sin Dzse Ho médiaművész videóinstallációja egészíti ki, amelyet a két másik művész munkái inspirálták. A tárlat arra keresi a választ, hogy miként fejeződik ki az én a ruhákban, valamint az installációk és a művészetterápia eszközeivel vizsgálja az önismereti úthoz kapcsolódó érzéseket, a személyek közti viszonyokat.

A kiállítás kísérőeseménye lesz Quack Gong Dzsu március 30-ai művészetterápiás workshopja, amelyen a résztvevők koreai hanji papír, selyem és más tradicionális koreai eszközök segítségével készíthetik el saját alkotásukat - olvasható a tájékoztatóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.