Oroszország

Piros tangás férfi mászkált a világhírű képtárban - videó

A férfi megcsodálta a Tretyjakov Képtár leghíresebb festményeit, miközben pedig elterelte a látogatók figyelmét, társa titokban apró műalkotásokat helyezett el szerte a galériában.

2019.03.21 15:42ma.hu

A moszkvai galéria szerint modern művészek engedély nélküli performanszáról volt szó.

Az incidensről készült, az orosz közösségi médiát bejáró videofelvétel tanúsága szerint a kopaszra borotvált fejű, fiatalnak látszó férfi egy piros tangát viselt, amely csak a nemi szervét fedte. Testét aranyozott festés borította.

A performansz nem veszélyeztette a látogatókat és a kiállított képeket, de a rendőrség keresi a pucér férfit. Egy éven belül ez volt a harmadik, látogatók által okozott incidens a világhírű képtárban.

Tavaly májusban egy fanatikus ultranacionalista összevagdosta a leghíresebb orosz festő, Ilja Repin Rettegett Iván cárt ábrázoló festményét, januárban pedig egy büntetett előéletű férfi a látogatók és a biztonsági őrök szeme láttára sétált ki a múzeumból Arhip Kuindzsi 19. századi jeles orosz tájképfestő Ai-Petri. Krím című festményével, állítólag csak feltűnési viszketegségből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.