Programajánló

Formatervezők és fogyatékkal élők közös dizájntermékeiből nyílik kiállítás Budapesten

Segítő Vásárlás - Design Randi 5.0 címmel nyílik kiállítás formatervezők által megálmodott és megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató szociális műhelyekben elkészített dizájntermékekből hétfőn.

2019.03.02 22:30ma.hu

A Segítő Vásárlás elnevezésű program olyan termékek létrehozását és forgalmazását tűzte ki célul, amelyet terméktervezők álmodnak meg és fogyatékossággal élők készítenek el. A Design Randi 5.0 című, ötödik alkalommal megszervezett kiállítás során ezekből a közösen elkészített modern, magas minőségű és piacképes dizájntermékekből láthat bemutatót a közönség - olvasható a szervezők közleményében.

A tárlat anyaga hat tervező és négy védett műhely összefogásából született meg. A Salva Vita Alapítvány által koordinált Segítő Vásárlás programhoz együttműködőként és szakmai partnerként csatlakozott a MOME Dizájn Intézet és a HybridArt Space bemutatótér.

A Segítő Vásárlás kezdeményezés az elmúlt öt év alatt több mint tízmillió forint bevételt termelt, amelyet elsősorban a védett műhelyek támogatására fordítanak. Az értékesítésen és a gazdasági versenyképességen túl a projekt missziója, hogy bebizonyítsa, a fogyatékossággal élő emberek képesek magas minőségű művészi munkák létrehozására.

A bemutató március 4. és 8. között látogatható a HybridArt Space-ben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.