Kultúra

Mario Vargas Llosa Nobel-díjas perui író lesz a díszvendége a prágai könyvvásárnak

A Könyv világa (Svet knihy) elnevezésű nemzetközi könyvvásárt és irodalmi fesztivált május 9. és 12. között tartják Prágában.

2019.02.27 01:30ma.hu

Mario Vargas Llosa perui író lesz a díszvendége az idei prágai nemzetközi könyvvásárnak - jelentette be Michaela Dostálová, a könyvvásár szervezőbizottságának szóvivője kedden Prágában.

A Könyv világa (Svet knihy) elnevezésű nemzetközi könyvvásárt és irodalmi fesztivált május 9. és 12. között tartják Prágában. A népszerű rendezvény középpontjában idén a latin-amerikai irodalom lesz. Mario Vargas Llosán kívül Prágába látogat még Bernardo Carvalho, Rodrigo Fresán, Álvaro Enrique, David Unger, Mariana Enríquez és néhány további latin-amerikai író, akik különböző fórumokon mutatják be műveiket és a latin-amerikai irodalmat.

Mario Vargas Llosa perui író, újságíró és politikus a kortárs világirodalom nagyjai közé tartozik. Az 1970-es évek második felében a nemzetközi PEN-klub elnöke volt. Munkásságáért 2010-ben Nobel-díjjal tüntették ki a hatalmi berendezkedések feltérképezéséért és az egyén ellenállását, lázadását, alulmaradását bemutató erőteljes ábrázolásmódért.

A Spanyolországban élő világhírű író, a hatvanas évek nagy latin-amerikai írónemzedékének képviselője, akinek több mint harminc kötete jelent meg, 2003-ban járt Magyarországon a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégeként.

A magyar könyvkiadók rendszeres résztvevői a prágai könyvvásárnak. Magyarország 2014-ben volt díszvendége a rangos rendezvénynek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.